Strona Główna ForumSzukaj w ForumUżytkownicyTwój ProfilFaq forum

Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 

Poprzedni temat :: Następny temat
POLSKIE LANE PIWO W YORKU
Autor Wiadomość
lola 

Wysłany: 2010-06-29, 13:49   POLSKIE LANE PIWO W YORKU

Witam Wszystkich
Od tego tygodnia serwujemy polskie piwo lane wnaszym sklepie Barbakan i myslimy o organizowaniu polskich wieczorkow na poczatku raz w tygodniu,juz teraz robimy wiele polskich przysmakow(np bigos serwowany w chlebie) i myslimy o poszerzeniu oferty.Prosze o zglaszanie swoich propozycji,ktory wieczor bylby najdogodniejszy do organizacji takiego polskiego wieczoru?

PRINGLES 

Wysłany: 2010-07-08, 11:15   

Co to znaczy polski wieczor?
Czy wstep jest za okazaniem paszportu?
Czy bedziemy pic lane piwo i recytowac wiersze?
Czy bedziemy pic lane piwo i krzyczec "K...a" do rana?

pehape 

Wysłany: 2010-07-08, 17:59   

Hej Panie Pringles...
Czy aby na pewno uzyl pan wszystkich szarych komorek do sformulowania tychze wybujale inteligentnych pytan...az mi slow zabraklo na odpowiedzi :shock:

pozdrawiam... :-/

slanting_eye 

Wysłany: 2010-07-08, 18:11   

PRINGLES napisał/a:

dlaczego mamy krzyczec "kotlownia" do rana?

Emigrant 

Wysłany: 2010-07-08, 19:31   

Jedno jest pewne, czipsy i inne takie, na pewno nie poprawiaja zdolnosci czytania ze zrozumieniem :mrgreen: Pringles ja Ci to wytlumacze;

Cytat:
Co to znaczy polski wieczor?

To zalezy od pory roku. Zima to tak juz po 18 tej. A latem dni sa dluzsze, wiec kolo 21. To tyle odnosnie czasu, ale to nie wszystko. Do angielskiego wieczoru nalezy dolozyc przynajmniej troje polakow i co najmniej 6 piw (koniecznie polskich!). Wuala, polski wieczor gotowy.

Cytat:
Czy wstep jest za okazaniem paszportu?

Tak, obowiazkowo! Ale honorowany bedzie tylko paszport polsatu. Dodatkowo uprawnia do znizki przy zakupie pringlesow i abonamentu telewizyjnego.

Cytat:
Czy bedziemy pic lane piwo i recytowac wiersze?

Tylko jeden:

Piwo, piwko, piweczko,
kochana baryłeczko.
Nic nie pamiętamy,
i w oblokach bujamy.

Dobre na układ moczowy,
po jednym będziesz zdrowy.
Dla dużego i małego,
ale pełnoletniego!

Cytat:

No nie inaczej "Karolina polej jeszcze jedno piweczko"

PRINGLES 

Wysłany: 2010-07-08, 21:15   

Pomysl Emigranta calkiem kozacki :D, jednak dla rodakow w UK, chyba nierealny. Wystarczy isc do knajpy na "angielski wieczor" spotkac polaka i leci "kotlownia","kotlownia","kotlownia" ;) gdyby jeszcze Doda z glosnika ryczala, i polskie piwo bylo, to bylo by " cholerna kotlownia" :D

Wiec jaki jest sens "polskiego wieczoru"? Z flaga trzeba przyjsc?

Emigrant 

Wysłany: 2010-07-08, 22:00   

Drogi Pringlesie, we wszystkich wiekszych miastach w UK, sa polskie puby, kluby czy dyskoteki. Ja osobiscie bardzo lubie anglikow, czasem nawet bardziej niz polakow ;-) Lubie ten kraj i chce tu mieszkac. Ale czasem spotkalbym sie z innymi rodakami. Mam znajomych polakow, ale chcialbym miec wiecej. Zaden anglik, zwlaszcza po kilku piwkach, nie zrozumie mnie i tego co siedzi w naszej slowianskiej duszy.

Popieram wszelkie polskie inicjatywy i wszystko co ma na celu zeby nas integorwac. I nie mowie tutaj o izolacji od rodowitych mieszkancow, bo niektorzy wlasnie tak to postrzegaja. Jesli kiedys bede mial dzeci, to pewnie beda one bardziej anglikami niz polakami i nie mam nic przeciwko, w koncu urodza sie tutaj. Ale dorosli ludzie ktorzy przyjechali przez ostatnich 6 lat, od otwarcia rynku pracy, maja swoje tesknoty za polskoscia, a przynajmniej wiekszosc tych ludzi je ma.

Nie chcesz? Nie przychodz, nie popieraj, ale zaakceptuj ze sa ludzi ktorzy maja takie potrzeby i ktorym taki pomysl sie podoba.

Zreszta piszesz na polskim forum, chyba wiesz o czym mowie...

slanting_eye 

Wysłany: 2010-07-11, 11:56   

generalnie, po wczorajszej wizycie w sklepie, proponuje przeznaczyc caly utarg na zakup klimatyzacji:)
chyba ze chcecie uzyskac na imprezie polski mikroklimat przeladowanych autobusow PKS na trasach miedzypowiatowych:)

Emigrant 

Wysłany: 2010-07-12, 16:38   

Tez bylem osobiscie ocenic. Klimatyzacja bym sie nie przejmowal, obecnie w UK jest ponoc najcieplejsze lato od 80 lat. Wiec klimatyzacja przyda sie ponownie w 2090 roku :mrgreen:

Ciasno jest. Najbardziej mnie boli, to ze ubylo troche towaru na rzecz stolikow. W takie upalne lato to moze i fajnie bedac na zakupach walnac sobie zimne piwko, czy zima zjesc cos na cieplo ale raczej niewiele wiecej da sie zrobic.

slanting_eye 

Wysłany: 2010-07-12, 19:42   

Emigrant napisał/a:
Tez bylem osobiscie ocenic. Klimatyzacja bym sie nie przejmowal, obecnie w UK jest ponoc najcieplejsze lato od 80 lat. Wiec klimatyzacja przyda sie ponownie w 2090 roku :mrgreen:

klimatyzacja w sensie chlodzienie :)

SoBoT 
SoBoT

Wysłany: 2010-07-13, 01:31   

jesli chodzi o dzien takiego spotkania to mysle ze piatek lub sobota
pomyslow pewnie znajdzie sie wiele ale to po pierwszych spotkaniach :)
na poczatek proponowalbym czy to w ogole wypali spotkac sie usiasc napic piwka i porozmawiac! dalsze propozycje beda pewnie zalezaly od tego kto bedzie tam przychodzil i jaka atmosfera bedzie tam panowala...

poki co czekam z niecierpliwoscia na to pierwsze spotkanie ;)

podrawiam wszystkich....

jawka 
jawka

Wysłany: 2010-08-07, 22:56   :)

hej! a ja jestem jak najbardziej za spotkaniem bo przeprowadzam sie do Yorku pod koniec sierpnia i nie znam w tym miescie zadnych polakow wiec dajcie prosze znac jesli ten pomysl wypali! pozdrowionka

butterfly 
butterfly

Wysłany: 2010-08-08, 12:03   

I ja sie pisze na to spotkanie
jawkaty moja ziomalka jestes widze ze z Kalisza a ja z Ostrowa Wlkp
pozdrawiam

Reklama

Dołaczył: 31 Maj 2007
Skad: Z internetu

Odpowiedz do tematu